Evo detalja

PRŠI Lepoglava prijavljen na natječaj za financiranje širokopojasnog interneta

Objavljeno: 02.02.2024. 09:40

Zadnja izmjena: 02.02.2024. 09:40

Foto: Arhiva

Prijavom tvrtke Optix Infrastructure za Plan razvoja širokopojasne infrastrukture Lepoglava, koji uključuje područje Grada Lepoglave s partnerima – općinama Bednja, Vinica, Cestica, Klenovnik i Donja Voća, napravljen je korak prema realizaciji projekta razvoja infrastrukture i usluge širokopojasnog interneta.

Tvrtka Optix Infrastructure prijavila je PRŠI Lepoglava na natječaj za financiranje širokopojasnog interneta . Riječ je o natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava za provedbu projekata u sklopu Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja. Natječaj je zatvoren 26. siječnja od kada je počeo teći rok od 90 dana u kojem Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, koje je raspisalo poziv za natječaj, treba donijeti odluku o odabiru projekta.

– Nadama se da će odluka Ministarstva biti pozitivna i da će se krenuti u realizaciju projekta zahvaljujući kojem će se građanima na području Grada Lepoglave, kao i građanima s područja jedinica lokalnih samouprava koje su partneri na projektu, omogućiti brz i kvalitetan internet. Jedan je to od važnih preduvjeta za jačanje gospodarskog rasta, pristupa javnim uslugama i općenito povećanja kvalitete života naših građana – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari