tri glavna modula obrazovanja

Prva OŠ Varaždin i slovenska OŠ Bistrica ob Sotli kreću s projektom „Ukrotimo kompetence 21. stoljeća“

Objavljeno: 30.06.2016. 17:48

Zadnja izmjena: 30.06.2016. 17:53

Osim dobivenog Erasmus KA1 projekta, s kojim kreće 1. kolovoza, I. Osnovna škola Varaždin 1. rujna započinje trogodišnju suradnju sa slovenskom OŠ Bistrica ob Sotli. Zajednička suradnja ovih škola realizirat će se putem Erasmus KA2 projekta „Ukrotimo kompetence 21. stoljeća“ u kojem će sudjelovati učenici i učitelji slovenske i hrvatske škole.

Glavni koordinator projekta slovenska je OŠ Bistrica ob Sotli na čelu s ravnateljem Bogomirom Marčinković, dok je I. OŠ Varaždin partner projekta koji će koordinirati učiteljica razredne nastave Tea Pavičić. Glavni cilj projekta je osposobiti i educirati učitelje kako bi postali IKT kompetentni te ponuditi nove module poučavanja, čime bi sam proces odgoja i obrazovanja digli na višu razinu i približili se europskim učiteljima, a učenicima omogućili nastavu 21. stoljeća.

Tijekom projekta projektni timovi razvit će tri glavna modula obrazovanja uz pomoć korištenja novih tehnologija: prvi modul bit će namjenjen svim učiteljima u kojem će moći naučiti kako koristiti tablete kao pomoćno nastavno sredstvo u uvodnom (motivacijskom ) dijelu sata; drugi i treći modul bit će namjenjen za učitelje razredne (predmetne) nastave, gdje će učitelji praktično naučiti koristiti edukacijske platforme i aplikacije koje će moći koristiti u radu s učenicima. Stećena znanja i vještine slovenski učitelji razmjenjivat će sa hrvatskim kroz 12 međusobnih sastanaka i radionica, a u zadnjoj godini projekta u razmjenu će biti uključeni i učenici obiju škola.

Za potrebe realizacije i provedbe projekta, također su odobrena sredstva za kupnju potrebne tehnologije. Rezultati projekta biti će dostupni široj javnosti i predstvaljeni na dvije velike konferencije (u Sloveniji i Hrvatskoj) te objavljeni u znanstveno-istraživačkim radovima. Iako obje škole imaju educirane učitelje i iskustva u radu s novim tehnologijama, ovaj projekt uvelike će pridonijeti osuvremenjivanju nastavnog procesa i tako OŠ Bistricu ob Sotli i I. Osnovnu školu Varaždin približiti europskim školama 21. stoljeća.

Komentari