PROMO PROJEKT

FOTO: PRVA OSNOVNA ŠKOLA Podijeljene bojanke i brošure za učenje o recikliranju otpada

Objavljeno: 16.12.2019. 10:16

Zadnja izmjena: 16.12.2019. 10:26

Foto: Luka Šalamun

Na I. osnovnoj školi Varaždin danas je podijeljen materijal iz projekta „Pravilnim primjerOM učimo zaštiti okOliš – PROMO“. Plakate, letke, brošure i bojanke za djecu od 1. do 4. razreda, učenicima je uručio gradonačelnik Ivan Čehok.

Grad Varaždin je inače i nositelj toga projekta, a on se još provodi i na području Općina Mali Bukovec, Sveti Đurđ,  Vidovec, Veliki Bukovec, te Gradova Varaždinske Toplice i Vodice. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,2 milijuna kuna od čega je 85 posto sufinancirano bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

- Ovo je jedan projekt koji nas uči pravilnoj primjeni svih onih načela održivog gospodarenja otpadom. Djeca zapravo znaju i više od nas odraslih, a po njihovim reakcijama se i vidi da žele učiti o tome. Naše škole i vrtići već duži niz godina selektivno odvajaju otpad - rekao je gradonačelnik Čehok, te dodao kako se Grad prijavio na europska sredstva za sortirnicu te da se pripremaju za europska sredstava za postrojenje - Grad Varaždin će biti doista spreman za održivo gospodarenje otpadom u sljedećih pet godina - rekao je gradonačelnik te dodao kako se ne smije zaboraviti i na edukaciju jer je ona vrlo važna. 

 

Komentari