Modernizacija

Prva osnovna škola Varaždin kreće s novim Erasmus+ projektom

Objavljeno: 03.05.2016. 16:30

Zadnja izmjena: 05.05.2016. 10:42

Foto: Arhiva

Nakon uspješno realiziranog projekta „Osuvremenjivanje nastavnog procesa matematike“ u kojem su učenici nastavne sadržaje usvajali uz pomoć tableta i pametnih ploča, I. osnovna škola Varaždin kreće sa novim Erasmus+ projektom „Modernizacija rada i osuvremenjivanje nastavnog procesa I. Osnovne škole Varaždin usavršavanjem zaposlenika u području primjene IKT-a“.

Projekt je odobren od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a na stručno usavršavanje odlazi petero zaposlenika škole: ravnateljica, dvije učiteljice razredne nastave i dvije učiteljice predmetne nastave.

Tijekom projekta, koji će trajati dvije godine, učitelji će steći IKT kompetencije potrebne za rad uz pomoć novih tehnologija (tableta, pametnih ploča), dobiti nova iskustva, projektne ideje te pronaći partnere za daljnje projekte. Stručna usavršava održat će se u Španjolskoj, Estoniji, Engleskoj i Portugalu.

Najveću korist od ovog projekta imati će svakako učenici. Stečena znanje, vještine i iskustva učitelji će primijeniti u svome radu s učenicima i na taj način nastavu učiniti zanimljivijom i poticajnijom za učenike. Također, stečena znanja sudionici seminara prenijeti će i učiteljima koji će biti zainteresirani za rad s informacijsko komunikacijskim tehnologijama.

Komentari