IVA GERIĆ

Prva osvajačica europske i balkanske medalje za hrvatsko žensko hrvanje : "Fakultet ću prilagoditi hrvanju!"

Objavljeno: 15.10.2019. 18:59

Zadnja izmjena: 15.10.2019. 19:46

Iva Gerić, izuzetno uspješna ludbreška hrvačica koja nakon nedavno osvojene titule kadetske prvakinje Balkana, te povijene prve medalje za hrvatsko žensko hrvanje na kadetskom EP u Italiji, namjerava nastaviti još jače i još upornije s treninzima.

Iva Gerić učenica je trećeg razreda varaždinske 2. gimnazije, smjer opća gimnazija za sportaše. Školski raspored i raspored treniranja vrlo se često nadopunjavanju, tako da Ivi preostaje vrlo malo vremena za druge stvari. Prijepodne je u školi a predveče trenira.

- Zna biti naporno pred kraj tjedna ali pretrpim, kaže Iva.

U HK Ludbreg prvu osvajačicu europske medalje u hrvatskom ženskom hrvanju treniraju Ignac Horvat uz pomoć mađarskog trenera Zsolta Szatmarija.

Kako funkcionira suradnja s mađarskim trenerom s obzirom na udaljenost i treninge u drugoj državi?

- Trener Zsolta ima klub u Nagykanizsa-i pa tamo odlazim dva oputa tjedno, a on dolazi u Ludbreg jedanput tjedno. Ostale dane treniram s trenerom Horvatom i za sada sve super funkcionira.

Dnevni i tjedni ritam je dosta ispunjen, a kako to izgleda na turnirima i velikim natjecanjima kao što je Europsko prvenstvo ili Prvenstvo Balkana?

- Ujutro je vaganje pa zatim slijede kvalifikacijske borbe. Njih zna biti od jedne do tri, sada na Prvenstvu Balkana su bile dvije, a na EP su bile tri borbe. Predvečer su polufinalne borbe, a sljedeći dan su finalne borbe.

Što bi još izdvojila iz svoje, već sada bogate hrvačke karijere, osim bronce na kadetskom EP i zlata na kadetskom PB?

- Prošle godine sam bila sedma na Svjetskom prvenstvu u kategoirji kadeta, te srebrna na Prvenstvu Balkana, isto prošle godine.

Kolegica iz kluba Marta Busija upisala je kineziološki fakultet u Zagrebu i već se počela baviti trenerskim poslom, kakvi su tvoji planovi nakon gimnazije?

- Još se nisam odlučila između Policijske Akademije, kriminalistike, Kineziološkog fakulteta i vojske. Ali izabrat ću ono što će se najbolje uklopiti u režim treniranja, fakultet ću prilagoditi hrvanju.

Kakvi su onda planovi vezani uz hrvanje. Od sljedeće godine bit će to turniri i prvenstva u juniorskoj konkurenciji?

- Da, od iduće godine sam juniorka, tako da ću već ove godine početi nastupati na juniorskim turnirima, kako bi vidjeli što još treba popraviti da bi se što više i brže približila nekoj od medalja. A, sljedeće godine su na rasporedu juniorsko Europsko prvenstvo, juniorsko Svjetsko prvenstvo i juniorsko Prvenstvo Balkana. Vjerojatno ću nastupiti na sva tri velika natjecanja. 

 

Komentari