novi projekt

FOTO Prva povijesna ruta u Varaždinu: Turisti obukli baroknu odjeću i šetali Starim gradom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.06.2017. 11:22

Zadnja izmjena: 06.06.2017. 11:34

Foto: Viktor Hranić

Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina zajedno s turističkom zajednicom smislili su projekt pod nazivom ''Povijesne rute grada Varaždina''. Danas je bila prva ruta, a turisti iz Austrije imali su čast otvoriti ovaj zanimljivi projekt i to u baroknoj odjeći, baš kako i priliči našem baroknom gradu.

- Projekt je zamišljen da se na određenom mjestu pojave vitezovi viteškog reda Sv. Nikole i prepreče prolaz turistima i ako oni žele poći dalje u šetnju gradom, obvezni su odjenuti se u odjeću iz određenog povijesnog razdoblja.- rekla je Mirjana Bračko, članica upravnog odbora Društva turističkih vodiča i pratitelja.

Dodaje također kako je cilj da se turisti osjećaju drugačije, tj. da osjete čar određenog povijesnog razdoblja, a u tome će naravno pomoći odjeća i neki predmeti iz starijeg razdbolja.

- Mi želimo da se ovaj projekt razvija, pa bismo u budućnosti željeli ovim rutama povezivati različite objekte u gradu te dodaje kako se ovim želi obogatiti turistička ponuda grada i učiniti grad zanimljivijim za turiste. - rekla je Bračko

Komentari