BICIKLIZAM

Prva redovna Skupština novoosnovanog Biciklističkog saveza Varaždinske županije

Objavljeno: 12.08.2020. 19:17

Zadnja izmjena: 12.08.2020. 19:30

Održana je godišnja sjednica Skupštine Biciklističkog saveza Varaždinske županije. Ovo je bila prva skupština nakon osnivačke u prosincu prošle godine, a predsjednik Branimir Štimec predložio je plan rada uz pripadajući financijski plan.

Članovi Biciklističkog saveza Varaždinske županije su Biciklističko društvo Sloga, Biciklistički akademski klub Vinica i Sportska udruga Sveučilišta Sjever.

- Plan rada je sada usmjeren na to da Sveze postavimo „na noge“, da napravimo svu potrebnu dokumentaciju u koju spadaju pravilnici o natjecanjima i sl. S obzirom da je biciklizam složeni sport koji ima cestu, pistu, zatim mountain bike, BMX, freestyle i dr. Zatim se nadamo da će se Marin Ranteš uspjeti kvalificirati se na Olimpijske igre, rekao je predsjednik BSVŽ Branimir Štimec.

Što se tiče natjecanja i županijskih natjecanja neka su već odrađena, a neka još treba odraditi do kraja godine.

Županijsko prvenstvo iz ciklokrosa koji smo u siječnju organizirali u Voći, zatim Županijsko prvenstvo na pisti koje je bilo u Zagrebu, te Županijsko prvenstvo iz XCO-a koje je bilo u Sv. Martinu.  Podupiremo projekt „Želim voziti bicikl“, podsjetio je Štimec.

Što se financija tiče namjeravaju se financirati od članica, a ukupni planirani prihodi bili bi oko 50.000 kuna za prvu godinu.

- Bicikl i biciklizam je u tradiciji Varaždina i Varaždinske županije, pa i varaždinska turistička zajednica ima bicikl u svom logu i sve je više biciklista na cesti. Varaždin ima posebno mjesto u biciklizmu šireg kraja u sportskom smislu, jer imamo i dva vrsna sportaša i olimpijca Radoslava Roginu i Kristijana Đuraseka.

Komentari