sigurnost u prometu

Prvašići topličke škole ugostili prometnog policajca

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.09.2017. 16:53

Zadnja izmjena: 15.09.2017. 16:57

Prvašiće OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice posjetili su prometni policijaci i održali kratku radionicu o sigurnosti učenika u prometu.

Učenike su upoznali s načinima sigurnog kretanja prometnicom i mogućim posljedicama nepridržavanja prometnih propisa. Osim upoznavanja s pravilima za pješake, slušali su i o sigurnom upravljanju biciklom u prometu. O sigurnom upravljanju biciklom, također su upoznati i svi roditelji na zajedničkom roditeljskom sastanku, a nakon predavanja svaki je učenik dobio reflektirajuću kišnu kabanicu.

Kako poručuju iz škole, Za sigurnost djece u prometu brine Školska prometna jedinica pod vodstvom učitelja tehničke kulture Stanka Medvedeca. Na terenu učenici primjenjuju teorijsko znanje, a svake godine ŠPJ pristupaju i novi članovi koji na teren izlaze u pratnji starijih članova.  Zadatak ŠPJ jest  dežurstvo dvaju učenika na ulici koji svojom prisutnošću osiguravaju što brži i sigurniji prelazak ceste svim učenicima koji ujutro dolaze u školu i svima koji u podne odlaze iz škole.

 

Komentari