GDCK IVANEC

Prvi dojmovi s terena ivanečkih volontera Crvenoga križa

Objavljeno: 03.01.2021. 18:34

Zadnja izmjena: 03.01.2021. 18:40

Tim 1 volontera Gradskog društva CK Ivanec već drugi dan za redom pomaže socijalno ugroženom stanovništvu pogođenom potresom u Petrinji, Sisku i Glini.

Tim se trenutno nalazi u Petrinji gdje obavljaju brojne aktivnosti uključujući rad u evakuacijskim centrima, prijem i pakiranje paketa hrane i higijene, uručivanje hrane i higijene ugroženim građanima pogođenim potresima te pružanje psihosocijalne pomoći i podrške na terenu.

 Prvi dojmovi s terena volonterke Vanje Petak: "Obišli smo i najudaljenije područje u brdima blizu Kostajnice, daleko u šumi, nismo odustajali sve dok nismo pronašli ljude da im dostavimo hranu i vodu, sve smo odradili već po mraku na terenu gdje nismo imali signala i gdje je teren još pod minama. Ponosni smo na sebe jer nas ništa ne može zaustaviti da pomognemo gdje treba“.

U GDCK Ivanec ponosni su na sve volontere i djelatnike koji svakodnevno ulažu svoje slobodno vrijeme, želju i volju da pomognu onima kojima je to sada najpotrebnije.

Ukoliko se netko od čitatelja pridružiti i biti jedan od tih volontera treba samo ispuniti prijavnice za volontiranje: https://docs.google.com/forms/d/1CDXmmtj2tWJMh0baX6O0budzzAkisDE7QBywva_iiOA/edit?usp=forms_home

Komentari