vremenska prognoza

Prvi je proljetni vikend, a meteorolozi najavili i manje količine snijega!

Objavljeno: 23.03.2024. 08:45

Zadnja izmjena: 23.03.2024. 09:02

Foto: Arhiva

Sredinom proteklog tjedna kalendarski je počelo proljeće, a vremenska prognoza za ovaj vikend, prema najavama meteorologa, bit će više jesenska nego proljetna.

Naime, prema podacima iz Državnog hidrometerološkog zavoda, danas će tijekom cijelog dana biti pretežno oblačno uz tek pokoju zraku sunca te umjeren do jak jugozapadnjak. Tijekom popodneva moguća je tek pokoja zraka sunca, a temperatura zraka će se kretati između 12 i 19 stupnja Celzijevih.

Najveća promjena vremena slijedi u večernjim i noćnim satima, kada će se temperatura spustiti na 8 stupnja Celzijevih, a očekuju se i umjerene količine kiše. Puhat će umjeren do jak sjeverac, zbog čega su meteorolozi najavili i manje količine snijega uz već najavljenu kišu. 

Ipak, sutra ujutro ćemo se probuditi uz 4 stupnja i sunce. Tijekom nedjelje bit će pretežno sunčano, uz temperature do maksimalnih 12 stupnja i slab do umjeren južni vjetar. U večernjim satima nedjelje očekuje se ponovna naoblaka te kiša tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak.

Komentari