ODOBRENA SREDSTVA

U Međimurju će se graditi prvi regionalni Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu

Objavljeno: 22.07.2021. 11:59

Zadnja izmjena: 22.07.2021. 12:00

Odobrena su bespovratna sredstva za izgradnju Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu 'MURID' u partnerstvu s Međimurskom županijom i Općinom Pribislavec.

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu - MURID pruža stručnu podršku djeci rane dobi, njihovim roditeljima i obiteljima, kao i edukaciju i senzibilizaciju okoline i javnosti na specifične potrebe obitelji i djece s razvojnim i socijalnim rizicima na području Hrvatske i regije. Ukupna vrijednost projekta je 19,5 milijuna kuna, od čega je dodijeljeno 14,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok će korisnici izdvojiti ostatak iz vlastitih sredstava.

Župan Matija Posavec rekao je kako je u planu izgradnja i Centra za osobe s invaliditetom u Podturnu te Centar za pomoć u zajednici u Čakovcu. - Ovim projektom i izgradnjom Centra, sjeverozapadna Hrvatska dobiva jedinstveno intersektorsko mjesto za razvoj sustava i svih komponenti rane intervencije. Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID ne samo da će biti regionalni centar procjene i dijagnostike, već će biti i centar integriranih programa rane intervencije, edukacijski centar za stručnjake u području rane intervencije u djetinjstvu te jedinstveno i objedinjeno mjesto pristupa ranoj intervenciji - rekao je župan Posavec.

Proširenje MURID-a

S dosadašnjih 350 m2, prostor MURID-a povećat će se na 1 600 m2, koliko će biti površina Centra koji će se graditi u Pribislavcu. Unutar Centra bit će smješteno 55 funkcionalnih organizacijskih jedinica koje će moći koristiti 250 korisnika u individualnim i 100 korisnika u grupnim programima.

Komentari