Prvoj gimnaziji 6 tisuća dolara za provođenje međunarodne IB mature

Objavljeno: 18.04.2012. 12:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ilustracija

Prvoj gimnaziji Varaždin odobrena su novčana sredstva u iznosu od 6 tisuća dolara za provođenje programa međunarodne IB mature.

Prva gimnazija Varaždin provodi program međunarodne IB mature, koji omogućuje stjecanje međunarodno priznate diplome te priprema učenike za školovanje na svjetskim i hrvatskim sveučilištima od 2006. godine.

Ove se godine varaždinska gimnazija prijavila na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava od strane IBDP organizacije te su joj odobrena novčana sredstva u iznosu od 6 tisuća američkih dolara koja će iskoristiti za plaćanje registracija radionica za IB profesore ili IB godišnje članarine.

Time će se školi značajno pomoći pri realiziranju planova i aktivnosti koje provodi u okviru izvođenja međunarodne mature.

Inače, IB program traje dvije godine, izvodi se na engleskom jeziku, a na kraju školovanja provodi se vanjsko vrednovanje.

Ova je svjedodžba općepriznati znak izvrsnosti koji pokazuje da je učenik tijekom školovanja stekao kompetencije važne za daljnje fakultetsko obrazovanje.

IBDP je organizacija za stjecanje međunarodne diplome sa sjedištem u Ženevi čiji se programi provode u 2 tisuće škola diljem svijeta. 

Varaždinska županija inače prati ovaj program s 300 tisuća kuna godišnje.

Komentari