NOVI MAROF

Prvoškolci PŠ Remetinec završili razredni projekt "U PROMETU" izvedbom dramsko-scenske igre

Objavljeno: 24.06.2021. 12:06

Zadnja izmjena: 24.06.2021. 12:06

U trećoj generaciji prvoškolaca u OŠ Novi Marof, PŠ Remetinec pod vodstvom razredne učiteljice Lidije Vukalović, provodi se razredni projekt "U prometu".

Bivše generacije prvoškolaca spomenuti projekt završavale su izvedbom istoimene kazališne predstave u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" na manifestaciji Razigranog djetinjstva, a u ovoj nastavnoj godini, zbog epidemioloških mjera, projekt je završio izvedbom kazališne predstave u sklopu završne razredne priredbe za roditelje učenika 1. r. PŠ Remetinec održane 18. lipnja na otvorenom prostoru ispred PŠ Remetinec.

Naime, prvoškolci polaskom u školu postaju najmlađi i najranjiviji sudionici u prometu, pješaci koji imaju zakonsku obvezu pravilnog kretanja u prometu. Da bi se znali odgovorno ponašati u prometu, projekt se realizira međupredmetnim i interdisciplinarnim sadržajima građanskoga odgoja i obrazovanja.

Uz teorijski dio nastave, u stvarnom okruženju učenici vježbaju prijelaz preko prometnice rabeći osnovne pojmove vezane uz promet. Na dramsko-scenskoj grupi osmišljavajući kostime uvode se u kostimografiju. Plesnu koreografiju stvaraju prema melodiji pjesmice Limači. Dramski tekst usvajaju u rimovanim stihovima, a zamišljajući se sudionicima u prometu igrom stvaraju edukativnu kazališnu dramsko-scensku minijaturu.

Komentari