Ptiček oštetio "Aquacity" za najmanje 65 tisuća kuna?

Objavljeno: 22.03.2011. 15:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U nastavku kriminalističkog istraživanja nad bivšim direktorom "Parkova" Miljenkom Ptičekom varaždinska je policija osumnjičila Ptičeka da je jednu građevinsku tvrtku, "Parkove" i još jednu tvrtku u kojoj je bio direktor, navodno se radi o tvrtki "Aquacity", oštetio za ukupno oko 355 tisuća kuna.

Varaždinska policija nastavlja odmotavati korupcijsko "klupko" u varaždinskoj komunalnoj tvrtki "Parkovi" vezano uz bivšeg direktora Miljenka Ptičeka.

Nastavkom krim istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da je Ptiček s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za "Parkove", izradio krivotvorenu fakturu za neizvršene usluge koje je potom fakturirao jednoj građevinskoj tvrtki. Na taj je način na štetu te tvrtke u korist "Parkova" ostvarena nepripadna materijalna korist od oko 140 tisuća kuna. Na taj je iznos izdana krivotvorena faktura koja je plaćena kompenzacijom.

Ptiček je zatim od vlasnika te građevinske tvrtke tražio izradu okončane situacije i krivotvorene građevinske knjige iako radovi prema ugovoru nisu bili izvedeni konačno. Na taj je način zadužio "Parkove" za iznos od oko 1,2 milijuna kuna, umanjeno za izvedene radove od oko 220 tisuća kuna. Stvarni radovi su dovršeni tek godinu kasnije i to u vrijednosti od oko 150 tisuća kuna manje nego što je fakturirano.

Policija ne navodi o kojem se poslu radi, osim činjenice da se "muljaža" odvijala 2008. i 2009. godine.

Ptiček "muljao" i u "Aquacityu"?

Isto tako, kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je Ptiček kao direktor "Parkova" prouzročio neutvrđenu materijalnu štetu drugom trgovačkom društvu iz Varaždina u kojem je bio odgovorna osoba. U policijskom izvješću ne navodi se ime tvrtke, no navodno se radi o tvrtki "Aquacity" koja je u 100-postotnom vlasništvu Grada Varaždina, a Ptiček je tamo do lipnja prošle godine bio direktor.

"Aquacity" je postao aktualan posljednjih nekoliko mjeseci nakon neuspješnog pokušaja prodaje te tvrtke te problemima sa neisplatom plaća zaposlenicima. Inače, gradski HNS je za probleme u toj tvrtki nekoliko puta izravno optužio upravo bivšeg direktora Ptičeka. Čini se da je policija potvrdila da su njihove sumnje bile ispravne.

Policija je utvrdila da postoji osnovana sumnja da je Ptiček, u vrijeme kad je bio direktor "Aquacitya" utjecao na 42-godišnjeg djelatnika "Parkova" da krivotvori narudžbe za usluge koje su koristile privatne osobe i fakturira ih "Aquacityu". Policija konačnu materijalnu štetu još nije utvrdila no do sada je utvrđeno da je "Aquacity" na taj način od 2008. do 2010. godine oštećen za najmanje 65 tisuća kuna.Komentari