Ptiček osumnjičen da je oštetio grad za 2 milijuna kuna

Objavljeno: 24.12.2010. 11:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Direktor "Parkova" Miljenko Ptiček uhićen je zbog čak 80-ak kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave. Sumnjiči ga se da je grad Varaždin u protekle četiri godine oštetio za 2 milijuna kuna, pri čemu je oko pola milijuna kuna zadržao za sebe. Kao što smo već izvjestili, istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic mu je jučer navečer nakon saslušanja odredio 48-satno zadržavanje.

Načelnik PU varaždinske Rade Sitar na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare izvjestio da je Ptiček osumnjičen da je kao direktor "Parkova" pravnim i fizičkim osobama izdavao fiktivne račune za izvođenje određenih radova koji nisu ili su tek djelomično odrađivani, da je izdavao radne i putne naloge koji nisu odgovarali situaciji na terenu te da je otpremnice proizvoda koje su podizale fizičke osobe dostavljao na naplatu gradu Varaždinu.

Radi se navodno o slučajevima u kojima su djelatnici "Parkova" izvodili određene radove u dvorištima privatnih i vikend kuća nekih uglednih varaždinaca, a što je tvrtka prikazivala kao redovne radove održavanja u sklopu ugovora s gradom Varaždinom te za slučajeve u kojima je Ptiček "ubirao" određeni postotak za poslove koje su odrađivali "Parkovi".

Ako mu se dokaže krivnja, Ptiček bi mogao biti osuđen na maksimalno 10 godina zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti te na 5 godina zatvora zbog krivotvorenja službenih isprava.

Načelnik Sitar istaknuo je da je policija prikupila dokaze koji govore u prilog postojanju sumnje da je Ptiček počinio djela za koje je osumnjičen dodavši i da im se jučer, nakon što je Ptiček priveden, javio veliki broj ljudi koji tvrde da znaju nešto o djelima za koja je Ptiček osumnjičen i da su spremni svjedočiti o tome i na sudu.

Objasnio je i da je policija jučer reagirala privođenjem Miljenka Ptičeka jer je počeo utjecati na svjedoke da promijene svoje iskaze. Naglasio je i da se krim istraga nastavlja i da policija utvrđuje postoji li i kaznena odgovornost i nekih drugih osoba vezano za taj slučaj.


Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Komentari