Ptiček smijenjen, Romana Brkić Knežević v.d. direktor

Objavljeno: 27.12.2010. 16:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Na novoj sjednici Nadzornog odbora tvrtke Parkovi d.d. Miljenko Ptiček smijenjen je privremeno s dužnosti direktora tvrtke, a za v.d. direktora imenovana je dosadašnja rukovoditeljica RJ Groblje, Romana Brkić Knežević, po struci dipl. ing. agronomije.

Nadzorni odbor je odluku donio zbog, kako navodi predsjednica Nadzornog odbora, Darinka Hajduk Vučić, nemogućnosti Miljenka Ptičeka da obavlja dužnost direktora, s obzirom na njegovo uhićenje.

Nadzorni odbor nije donosio nikakve druge odluke, jer se čeka odluka istražne sutkinje Biserke Plesničar. O eventualnom produženju pritvora uhićenom direktoru Parkova znat će se više sutra, kada bi se trebalo znati što misli Istražna sutkinja. Znamo od ranije, kako je zatraženo produljenje pritvora, zbog utvrđivanja dodatnih činjenica vezanih uz istražni zahtjev.

Sutkinja Plesničar mora odlučiti o istražnom zahtjevu ŽDO Varaždin najkasnije sutra do 20 sati, a do tada Ptiček će ostati zadržan u istražnom centru Županijskog suda.

Županijsko državno odvjetništvo predložilo je u istražnom zahtjevu da se Ptičeku odredi pritvor zbog osnovane sumnje da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze važne za kazneni postupak i da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Predloženo je također i određivanje privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi pribavljene kaznenim djelom zabranom Ptičeku da otuđi ili optereti više nekretnina u svom vlasništvu.


Vezane vijesti:

Sutra odluka o pritvoru Miljenku Ptičeku

Miljenko Ptiček kod istražne sutkinje

Miljenko Ptiček u pritvoru još najmanje 72 sata


Komentari