Počela sudska istraga u slučaju Ptiček

Objavljeno: 11.01.2011. 14:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Sudska istraga u slučaju bivšeg direktora "Parkova" na Županijskom sudu u Varaždinu i službeno je počela. Sudsko je vijeće odbacilo žalbu Ptičekovog odvjetnika na pokretanje sudske istrage ali je vratilo dio rješenja o pokretanju sudske istrage na ponovno odlučivanje istražnom sucu. Ta odluka međutim ne utječe na pokretanje sudske istrage i ona je u ponedjeljak i službeno počela.

Odluka sudskog vijeća o vraćanju dijela rješenja o pokretanju sudske istrage na ponovno odlučivanje odnosi se na slučajeve u kojima je Miljenko Ptiček osumnjičen da si je kao direktor "Parkova" pribavio protupravnu imovinsku korist na način da je jedna druga tvrtka ispostavljala fiktivne fakture trećim osobama na naplatu.

Sudsko vijeće ocijenilo je da Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu nije dovoljno dobro objasnilo kako je Ptiček u tim slučajevima počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te je naložilo istražnom sucu da pozove ŽDO da precizira činjenični opis tih djela.

Svi ostali dijelovi sudske istrage su prihvaćeni i ona je u ponedjeljak i službeno počela. Sudska istraga je tajna, a trebala bi započeti ispitivanjem svjedoka te izrađivanjem vještačenja koja je zatražilo Županijsko državno odvjetništvo.


FOTO: Željko Hajdinjak / CROPIX



Komentari