e-dojava

PU VARAŽDINSKA Evo zašto su građani u ponedjeljak dobili kazne za parkiranje

Objavljeno: 15.02.2017. 15:51

Zadnja izmjena: 15.02.2017. 15:51

Foto: Arhiva

Budući da smo već pisali o kažnjavanju vozača koji su svoja osobna vozila parkirali u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu, a koje se dogodilo u ponedjeljak kada su kazne dobili stanari, zaposlenici obližnje Vindije, Zavoda za mirovinsko osiguranje i Zavoda za javno vještačenje, danas smo dobili obrazloženje PU varaždinske.

Prema izvješću PU varaždinske, Ministarstvo unutarnjih poslova je izradilo mobilnu aplikaciju E-dojave koja se može preuzeti putem interneta, a koja omogućuje građanima da fotografiraju uočene prekršaje i kaznena djela te fotografije dostave policiji putem mobilnog uređaja.

<<Policija podijelila kazne za parkiranje radnicima Vindije i stanarima u Miškininoj!

Naime, aplikacija je u listopadu 2015. godine predstavljena javnosti, a policija od tada zaprima značajan broj dojava građana koje se većinom odnose na nepropisno parkirana vozila, a policijski službenici su dužni postupiti po E-dojavi, utvrditi njezinu istinost te u sustavu evidentirati postupanje po dojavi, stoji u izvješću.

E - dojave u ulici Pavleka Miškine

Nadalje, PU Varaždinska u svom izvješću iznosi kako je i spomenutog dana ova Policijska uprava zaprimila nekoliko E-dojava u svezi nepropisno parkiranih vozila u ulici Pavleka Miškine u Varaždinu. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici sankcionirali su vozače koji su ostavili nepropisno parkirana vozila.

<<PROBLEM PARKIRANJA Ulica Pavleka Miškine danas je prazna, građani zbog straha od kazni odustali od parkiranja

Nedostatak parkirnih mjesta u blizini radnog mjesta ili posjedovanje više vozila u domaćinstvu, nije opravdanje za nepropisno parkiranje vozila i ugrožavanje sigurnosti pješaka i biciklista te protočnost prometa.

PU varaždinska moli sve vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da propisno parkiraju vozila, prije svega u cilju zaštite najugroženijih kategorija sudionika u prometu i osiguranja što bolje protočnosti prometa.

 

Komentari