Tradicionalni koncert

Puhači iz Preloga i Ludbrega za blagdan Sveta tri kralja oduševili u Domu kulture

Tradicionalni koncert, uz blagdan Sveta tri kralja, održali su, u nedjelju 6. siječnja, u Domu kulture Grada Preloga, članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga.
Objavljeno: 08.01.2019. 09:33

Zadnja izmjena: 08.01.2019. 09:34

Tradicionalni koncert, uz blagdan Sveta tri kralja, održali su, u nedjelju 6. siječnja, u Domu kulture Grada Preloga, članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga.

Puhački orkestar Grada Preloga jedna je od najmlađih udruga na području Preloga, a protekle su godine, koncertom u mjesecu svibnju, obilježili 5 godina rada. Voditelj ovog orkestra, od prvoga je dana profesor Igor Hrustek.

 Kroz raznolik program pokazali su koliko uživaju u sviranju glazbe. Svim su posjetiteljima ispunjenog Doma kulture, priuštili istinski glazbeni užitak i još jednom pokazali, da gotovo da ne postoji čovjek koji bi bio imun na bilo kakvu vrstu glazbe i kojemu biće neće zatitrati bar na neku melodiju ili ritam. U pojedinim su se skladbama kao solisti predstavili Petar Obadić na trubi te Niko Božek na tubi.

Njihovi su gosti bili članovi Puhačkog orkestra Grada Ludbrega. Grad Ludbreg ima dugu i bogatu glazbenu tradiciju, posebice na puhačkim instrumentima. Prvi pisani trag o Puhačkom orkestru Ludbrega datira iz 1893. godine.  Uz prekide i nestalnosti kroz desetljeća, 1997. godine, utemeljen je današnji Puhački orkestar grada Ludbrega. Orkestrom, koji broji preko trideset glazbenika i koji je nezaobilazan i vrijedan kulturni ambasador grada i regije, ravna Slobodan Vađunec. Među publikom, koja je uživala u koncertu, bili su i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, njegov zamjenik Zdravko Kvakan te predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki.

Komentari