pogledajte postrojavanje

FOTO: Obilježena 28. obljetnica osnutka varaždinskih legendarnih "Puma"

Objavljeno: 21.12.2020. 14:15

Zadnja izmjena: 21.12.2020. 14:18

Foto: Dino Možek

Ministri Banožić i Medved danas su u varaždinskoj vojarni nazočili 28. obljetnici osnutka legendarnih "Puma", ali i Danu 2. motorizirane bojne "Pume" Gardijske oklopne mehanizirane brigade.

- Bez obzira na okolnosti u kojima se nalazimo, okovani pandemijom, ovdje smo došli iskazati zahvalnost ljudima koji su dali nemjerljiv doprinos. Prigoda je ovo za zahvaliti se svim ljudima Varaždina i županije na doprinosu u Domovinskom ratu. Kako su tada bili odvažni i odlučni a svjesni rizika, tako se i danas u ovom okolnostima od svih nas očekuje da se nosimo s ugrozom koja je danas aktulna - rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ministar obrane Mario Banožić također je izrazio zahvalnost Varaždincima kolji su dali doprinos u Domovinskom ratu, naročito obitelji 91 poginulog pripadnika "Puma" i jednog nestalog za kojim se još uvijek traga u suradnji s nadležnim ministarstvima. Jedna od uloga vojske, kako je dodao Banožić, jest potpora civilnim institucijama.

- To je danas najizraženije, a vojska se uvijek uključuje u civilne procese, što građani u mirodobsko vrijeme cijene. Cijene pomoć ljudi koji su obučeni da mogu reagirati na najzahtijevnije probleme - rekao je između ostalog Banožić.

Tko je sve bio na obljetnici 7. gardijske brigade pogledajte u našoj fotogaleriji:

 

Komentari