Punčec: Nadam se da ću još napredovati, a Maccabi mi je odlična odskočna daska

Objavljeno: 25.05.2012. 11:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Bivši igrač NK Varaždina Roberto Punčec, koji je svoje nogometno mjesto pod zvijezdama našao u Maccabiju iz Tel Aviva, vratio su kući nakon naporne sezone u izraelskom prvenstvu. O prethodnoj sezoni koja je iza njega, klubu, Izrealu te havariji koja je zadesila njegov bivši klub, razgovarali smo s mladim reprezentativcem...

Roberto Punčec svoje je prve nogometne korake napravio u Varteksovoj školi nogometa, a prve nastupe za seinorsku momčad upisao je u sezoni 2008./09. Punčec je u Varaždinu boravio do prošle sezone te skupio 66 nastupa i postigao 3 pogotka, no kako nam je svima dobro poznato zbog loše financijske situaciju morao je napustiti svoj matični klub.

- Pričam sa bivšim suigračima i da smo ostali na okupu bili bi u vrhu hrvatskog nogometa- rekao je Punčec koji otišao je u Maccabi Tel Aviv, gdje odigrao solidnu sezonu iako su ga dosta mučile ozljede.

„Žuti“ su odlično počeli sezonu u Europa ligi i prvenstvu, gdje su bili u samom vrhu, no dogodila se „crna rupa“ u prvenstvu te su kola krenula nizbrdo. Promijenili su trenera, a novi trener Levine uspio je zaustaviti kola. Na kraju je Punčecova momčad završila na šestom mjestu izraelskog prvenstva.

- Nakon godinu dana mogu reći da sam vrlo zadovoljan i da sam napravio dobar potez u karijeri. Malo su me sputale ozljede, ali sezona je bila solidna - rekao je Roberto Punčec kojem ugovor sa Maccabi Tel Avivom istječe po završetku sljedeće sezone.

Punčecu se Izrael sviđa, a hoće li produžiti ugovor sa „Žutima“ ili potražiti neku drugu destinaciju, ne razmišlja.

- Iskreno se nadam da ću još napredovati, a Maccabi mi je odskočna daska u karijeri. Što ću u iduće dvije do tri godine biti, o tome ne razmišljam - istaknuo je mladi reprezentativac kojeg je izbornik mlade reprezentacije Ivo Šušak pozvao za ogled sa Švicarskom, no Punčeca muči ozljeda pa neće braniti boje mladih Vatrenih u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Mladog Punčeca, koji se najbolje snalazi na poziciji stopera, a može odigrati na poziciji zadnjeg veznog, zgrozila je sudbina koja je snašla njegov matični klub, a iskreno se nada da će se već nekako spasiti.

- Gledam to kao svaki navijač Varteksa. Svi smo pogođeni i jako tužni te bi želio da se spasi što se spasiti može. Vrlo je teško reći tko je kriv, ali igrač i treneri sigurno nisu - zaključio je Roberto Punčec.

Komentari