10. put u hotelu turist

Puno nostalgije, a ponešto i partizanskog i ustaškog znakovlja na današnjem jubilarnom Sajmu starina

Objavljeno: 11.03.2017. 11:15

Zadnja izmjena: 11.03.2017. 11:18

Foto: Željko Porobija

Danas do 13 sati u hotelu Turist možete posjetiti jubilarni 10. Sajam starina i pogledati - a ako vam budžet dopušta i kupiti - neke od izloženih predmeta, od kojih mnogi imaju čisto nostalgičinu vrijednost.

A ima i dosta izložaka koji nas vraćaju u bliskiju ili nešto dalju prošlost. Tako se Dragan Kokot iz Ormoža fokusirao na period od 1940. do 1995. godine godine te se na njegovom stolu nalaze simboli i predmeti iz Drugog svjetskog rata zatim vremena SFRJ i Domovinskog rata u kojemu je i osobno sudjelovao.

- Kolekcionarstvom se bave ili budale ili jako bogati ljudi. - duhovito komentira Dragan, odgovarajući na naše pitanje zašto se opredijelio za ovaj dosta skupi hobi.

Naš Varaždinac Miljenko Ladić kolekcionarstvom se bavi od najranije mladosti. Sada je umirovljenik, kaže da mu ovaj hobi ponekad malo i dopuni njegov kućni budžet. A naišli smo i na jednog vrlo posebnog Varaždinca - Marco Pasquino je rođeni Talijan, koji se u naš grad doselio iz Milana. Profesionalni je kolekcionar, imao je svoj antikvarijat u središtu Rima. U našoj fotogaleriji možete vidjeti što vas sve čeka na ovom zanimljivom sajmu.

Komentari