započelo obilježavanje Dana Županije

FOTO: Župan i biskup poletjeli balonom Varaždinske županije s Rabuzinovim motivom - projekt je vrlo ambiciozan

Ono što ga čini iznimnim, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelome svijetu, jest što je kupola balona ujedno i reprodukcija jednog on najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike „Svečanost cvijeća“ slikara Ivana Rabuzina...
Objavljeno: 07.09.2018. 08:59

Zadnja izmjena: 08.09.2018. 17:47

Jučer je predstavljanjem balona Varaždinske županije s Rabuzinovim motivom „Svečanost cvijeća“ započelo obilježavanje Dana Županije, a sve se to održalo na parkiralištu Gradske sportske dvorane Varaždin, gdje je predstavljena nova atrakcija -  balon Varaždinske županije.

Tako je po prvi puta poletio balon na vrući zrak registarske oznake 9A-ORA, a ono što ga čini iznimnim, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelome svijetu, jest što je kupola balona ujedno i reprodukcija jednog on najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike „Svečanost cvijeća“ slikara Ivana Rabuzina, jednog od najvećih svjetskih umjetnika naive,koji je rodom iz Novog Marofa. Prije samog polijetanja, balon je blagoslovio varaždinski biskup Josip Mrzljak

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić izrazio je zadovoljstvo ovom novom turističkom atrakcijom: - Ovaj prostor sjevera Hrvatske, Zagorje, Varaždinska županija posebno, zbog konfiguracije tla je savršen za adrenalinske sportove – balonaštvo, paraglajding, podobranstvo, ultra lake letjelice, zmajeve, a  nedovoljno je iskorišten - rekao je Čačić.

- Radi se o osebujnom, atraktivnom, zanimljivom projektu, jedinstvenom u Hrvatskoj i na ovaj način se prezentira naša županija. Napravili smo ozbiljan iskorak u turizmu, događajima i manifestacijama koje priređujemo privlačimo sve više turista i zadovoljnih građana – dodala je Natalija Martinčević.

Ambiciozan projekt

Balon je izradila jedna od najeminentnijih svjetskih firmi UltraMagic iz Katalonije. Poletjet će j s Jelačić palca iznad Zagreba, čime će se pokazati što Varaždinska županija u ovom segmentu turizma i kulture može ponuditi. Županija se kandidirala i na svjetsko prvenstvo za žene 2020. godine, a plan je ići na festivale, gdje se okuplja 30-40 balona, atrakcija i desetine tisuća ljudi.

 

Komentari