NISKE TEMPERATURE

Radi sprječavanja poledice započelo posipavanje solju prometnica i nogostupa na području Grada

S početkom zimskog razdoblja godine započela je sa radom zimska služba, koju na području Grada Varaždina vrše ugovorni izvoditelji, društva Čistoća d.o.o. i PZC-Varaždin d.d.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.12.2019. 09:16

Zadnja izmjena: 11.12.2019. 09:16

S početkom zimskog razdoblja godine započela je sa radom zimska služba, koju na području Grada Varaždina vrše ugovorni izvoditelji, društva Čistoća d.o.o. i PZC-Varaždin d.d.

Provođenje djelatnosti zimske službe unaprijed je definirano operativnim planovima izvoditelja, po prioritetima, zonama, prethodno određenim smjerovima kretanja i načinu čišćenja snijega, strojno i ručno.  Za cjelokupnu izvedbu zimske službe unaprijed su osigurana namjenska proračunska sredstva. Kako stoji informnacijama na stranicma Grada, budući da ovih dana bilježimo pojavu niskih temperatura, radi sprječavanja poledice započelo se posipavanjem solju prometnica i nogostupa na području Grada.

Građanima se skreće pozornost na naglašeni oprez u prometu te prilikom kretanja gradom. Također je nužno da vozači poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama osobito članka koji regulira parkiranje vozila, a kako bi se omogućilo nesmetano obavljanje poslova zimske službe na nerazvrstanim cestama i nogostupima na području Grada Varaždina.

'Čistite snijeg s parkirališta i prilaza''

Isto tako, slijedom odredbi Odluke o komunalnom redu, vlasnici građevine/poslovnog prostora dužni su organizirati ili osobno obavljati uklanjanje snijega i leda sa javne površine nogostupa u cijeloj dužini čestice na kojoj se nalazi građevina koju koriste. Uklanjanje snijega i leda mora se obavljati najmanje u širini od 2 metra, osim ako javna površina na tom dijelu nije uža od toga. Nakon izvršenog uklanjanja snijega i leda, javnu površinu potrebno je posipati solju. Vlasnici i posjednici stanova u stambenim građevinama dužni su uklanjati snijeg i led s parkirališta koje koriste, sa spremnika za odlaganje otpada i oko njih kako bi se omogućio pristup vozilima za odvoz otpada.

Komentari