zajednički informacijski sustav

RADNI SASTANAK U Varaždinu uskoro objedinjeni katastar i zemljišne knjige

Poslovi na suvremenom objedinjavanju zemljišnih knjiga i katastra u Varaždinu privode se kraju i već u svibnju očekuje se potpuna funkcionalnost Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra
Objavljeno: 29.01.2020. 08:20

Zadnja izmjena: 29.01.2020. 10:19

Poslovi na suvremenom objedinjavanju zemljišnih knjiga i  katastra u Varaždinu privode se kraju i već u svibnju očekuje se potpuna funkcionalnost Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra – ZIS. 

Varaždin bi tako treba postati prvi veći grad koji će u Hrvatskoj imati najkompletnije i najbolje uređene informatizirane zemljišne knjIge i katastar. Ta je ocjena izrečena na radnom sastanku u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici gdje je gradonačelnik Ivan Čehok razgovarao s najodgovornijim osobama za provođenje tog višegodišnjeg posla koji će nakon osamdeset godina po prvi put omogućiti sistematizirani uvid zemljišne knjige i katastar.

Velika količina informacija se digitalizira i priprema za korištenje u Zajedničkom informacijskom sustavu zemljišnih knjiga i katastar. Na tom poslu surađuju  Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Varaždinu, Područni ured za katastar i Grad Varaždin s nadležnim odjelima. 

Komentari