Radnici Coninga u štrajku: Čačića viđamo samo kad ide na fitness u zgradu preko puta

Piše: Luka Špac

Objavljeno: 21.02.2013. 08:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Danas točno u osam sati radnici tvrtke Coning d.d. započeli su sa štrajkom, a glavni je razlog neisplata čak sedam plaća, kao i neisplaćeni doprinosi od prošlih godina...

U četvrtak u jutro sa štrajkom je započelo 22 radnika tvrtke Coning d.d., a tijekom dana najvjerojatnije će im se pridružiti i radnici drugih tvrtki iz sustava Coninga, tvrtke Coneco, Congama i Coning Ecogradnja, njih oko 150.

- Zadnja primanja dobili smo u listopadu prošle godine. Među nama ima i samohranih majki, kao i slučajeva da oba supružnika rade u Coningu. Ljudi su u zaista teškoj situaciji - rekao je Srećko Vidaček, sindikalni povjerenik radnika Coninga.

Također ističe i kako borba za plaće traje već unazad tri godine, a unatoč tome radnici su obavljali svoje poslove.

- Nije nam bilo lako odlučiti se za štrajk, jer, s tvrtkom smo povezani. I ja ovdje radim punih 35 godina. Izravni povod za štrajk bila je vijest da je u Coningu bio priljev novca od više od 20 milijuna kuna, a ipak nisu isplatili ni jednu plaću - rekao je Vidaček.

Radnici su istaknuli i kako Radimira Čačića ne viđaju od kad je otišao iz tvrtke.

- Čačić ne dolazi u tvrtku, a viđamo ga samo kad ide na fitness u zgradu preko puta. Nije nam jasno zašto se tako odnosi prema tvrtki koju je stvarao. Od kad je otišao tvrtke tone, a od Čačićevog odlaska, u tvrtku nije došla prava uprava koja bi mogla dobro voditi poslovanje - istaknuo je Vidaček.

>> Radnici Coninga od četvrtka u štrajku, kasne im plaće sedam mjeseci

 

 

Komentari