Radnici T7 VIS-a u srijedu ponovno prosvjeduju ispred Gradske vijećnice

Objavljeno: 06.03.2012. 12:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Predstavnici radnika T7 VIS-a izvjestili su nas da će sutra (srijeda), za vrijeme trajanja sjednice Gradskog vijeća, ponovno prosvjedovati na Korzu radi zaštite svojih socijalnih i gospodarskih interesa.

Radnici T7 VIS-a poručuju da, osim zaštite svojih socijalnih i gospodarskih interesa, prosvjedom žele zaštititi i interese svih građana Varaždina te ukazati na veliki ekološki problem „kojeg čelnici Grada odbijaju riješiti“.

Pozvali su zato sve zainteresirane Varaždince da im se pridruže u prosvjedu i na taj način im daju podršku.

- Prosvjed organiziramo jer je Grad Varaždin na čelu s gradonačelnikom Goranom Habušem, unatoč sklopljenom i valjanom ugovorom o interventnom odvozu i zbrinjavanju lokacije Brezje zaključenim sa društvom T7 Vis., odbio predati komunalni otpad na zbrinjavanje društvu čiji smo zaposlenici. Budući da neispunjavanjem ugovornih obveza od strane Grada za društvo T7 Vis i nas zaposlenike nastaje nesaglediva šteta, pribojavamo se za vlastitu egzistenciju i egzistenciju naših obitelji zbog mogućnosti gubitka više od 400 radnih mjesta o kojima financijski ovisi preko 2 tisuće ljudi, članova naših obitelji - poručili su radnici T7 VIS-a.

Ističu da žele odgovornim osobama Grada ukazati na nezakonitost njihovog postupanja prema njihovom poslodavcu te na taj način putem mirnog prosvjeda upozoriti gradsku vlast na Ustavom zajamčeno pravo na rad, druga socijalna prava i gospodarske interese.

>> Počela sjednica Gradskog vijeća, stotinjak prosvjednika na Korzu

>>  VIDEO: Prosvjed radnika uz poruku “Dajte nam smeće”

Podsjetimo, radnici T7 VIS-a prosvjedovali su na Korzu i tijekom prošle sjednice Gradskog vijeća koje je održana 20. veljače.

Komentari