Radosti prosinca

FOTO: U Malom Bukovcu prigodne poklone dobili novorođeni, najmlađi i studenti

Svi znamo kako je prosinac mjesec darivanja, a ta se tradicija ovih dana nastavila i u Općini Mali Bukovec s prigodnim poklonima za novorođenčad, najmlađe i studente.
Objavljeno: 11.12.2018. 10:24

Zadnja izmjena: 11.12.2018. 11:20

Svi znamo kako je prosinac mjesec darivanja, a ta se tradicija ovih dana nastavila i u Općini Mali Bukovec s prigodnim poklonima za novorođenčad, najmlađe i studente.

Tako je i ove godine studentima s područja općine dodijeljena jednokratna novčana pomoć, redovnim i izvanrednim studentima, a osim njih novčanu pomoć dobili su i roditelji koji su ove godine dobili prinovu u obitelji. 

Svečanost podjele održana je u subotu u Društvenom domu u Lunjkovcu čemu je prethodio dolazak Svetog Nikole koji je poklonima darivao najmlađe. Studenti, kao i roditelji novorođenih, ove su godine darivani većim iznosima.

- S obzirom na to da je ove godine Općina Mali Bukovec jako dobro prošla na svim natječajima i sklopila velik broj ugovora o projektima s EU fondovima i s pojedinim ministarstvima, a od fiskalnog izravnanja ostvarila povećanje prihoda od oko milijun kuna, odlučili smo se na povećanje naknada u odnosu na prošlogodišnje. Tako smo svakoj studentici i studentu dali božićnicu od 1000 kuna, a svakom roditelju novorođenog djeteta 2000 kuna – pojasnio je načelnik Općine, HSS-ov Darko Marković koji se nada da će ubuduće biti i više sredstava.

- Nadamo se da će i ubuduće naš proračun rasti, da će se naši prihodi povećavati te ćemo i ubuduće pomagati našu mladost i obitelji koje žele ostati u našoj općini. Radimo to s ciljem demografske obnove, odnosno da zadržimo mlade ljude, mlade obitelji u općini Mali Bukovec – zaključio je Marković.

Inače, osim najmlađih i studenata, nije se zaboravilo ni na umirovljenike, posebice na one s nižim mirovinama. Tako je u proračunu za njih, kao i prošlih godina, osigurano 60 tisuća kuna. Svakom umirovljeniku koji prima mirovinu do 1700 kuna, Općina će od idućeg tjedna darivati božićnicu u iznosu od 200 kuna.

Komentari