GRAD LEPOGLAVA

Radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Višnjici ulaze u završnu fazu

Objavljeno: 06.06.2020. 17:50

Zadnja izmjena: 06.06.2020. 17:55

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i odgajateljice obišli su gradilište dječjeg vrtića u Višnjici.

Ni punih osam mjeseci nakon polaganja kamena temeljca, radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Višnjici ulaze u samu završnu fazu. Paralelno sa završnim građevinskim zahvatima oslikava se fasada objekta u kojem će u rujnu ove godine s radom početi višnjički odjel Dječjeg vrtića Lepoglava. Želeći se već sad upoznati s novim prostorom i mogućnostima koje pruža, gradilište dječjeg vrtića u Višnjici obišle su, zajedno s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, odgajateljice Dječjeg vrtića Lepoglava.

- Svi nama koji smo danas stigli u obilazak vrtića u Višnjici zadovoljstvo je vidjeti da su radovi u završnoj fazi. Počelo je "ušminkavanje" fasade koja će biti oslikana razigranim i veselim bojama. Uvjeren sam da će i od jeseni, kada vrtić primi svoje prve polaznike, i atmosfera u vrtiću biti razigrana i vesela. Pobrinut će se za to i vrtićke odgajateljice koje su se imale prilike na licu mjesta uvjeriti se u to da će vrtić u Višnjici pružiti mogućnosti provođenja svih vrtićkih programa, istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić dodavši da je nedavno proveden i natječaj za opremanje vrtića u Višnjici tako da se spremno čeka završetak radova nakon čega će početi i opremanje vrtićkog prostora.

Vrtić u Višnjici površine je oko 500 četvornih metara i moći će ga pohađati do 60 djece. Vrijednost radova je 3.884.486 kuna, a pridoda li se tome opremanje vrtića i uređenje okoliša, cijena će doseći 4.5 milijuna kuna. Radovi se velikom većinom financiraju sredstvima iz gradskog proračuna. Tek je nedavno iz Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova dobivena potpora u visini od 100.000 kuna. 

Komentari