Prometna infrastruktura

RADOVI: Semafori u Zagrebačkoj, kolnik Viničke, igralište u Črncu, raskrižje prema Ludbregu, prijelazi u Kućanu Gornjem

Objavljeno: 29.08.2016. 11:45

Zadnja izmjena: 29.08.2016. 11:46

Foto: Nikola Horvat

Na području Varaždina u tijeku su ili su dovršeni radovi na prometnoj infrastrukturi. Tako se izvode radovi na pet lokacija kako bi se povećala sigurnost u prometu, ali i olakšalo sudjelovanje u prometu.

Zbog sve većeg broja prometnih nesreća i učestalih gužva na raskrižju Zagrebačke ulice i Ulice Franca Prešerna u Varaždinu, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska utvrdili su potrebu za semaforima.

Ukupna vrijednost građevinskih radova i semaforske opreme na ovom raskrižju, koje je gradonačelnik Goran Habuš nazvao „jednom od crnih točaka u Varaždinu“, iznosi nešto manje od 472 tisuće kuna, a u cijelosti se financira iz proračuna Grada Varaždina. Semafori su trenutno u fazi programiranja, a s radom započinju krajem sljedećeg tjedna.

Također, s rekonstrukcijom kreće i Vinička ulica, i to s obzirom na izvješća ophodara, zahtjev nadležnog Mjesnog odbora i pritužbe građana. Ustanovljena je i potreba za rekonstrukcijom vodovodne i plinske mreže s priključcima, koja bi trebala završiti do početka rujna. Nakon toga slijedi iskop i nasip za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije, uređenju oborinske odvodnje, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem asfalta, a ukupna vrijednost radova iznosi 1,02 milijuna kuna (s PDV-om).

Raskrižje Međimurske ul. i Ul. M. P. Miškine

Uređeno je i kombinirano rukometno/košarkaško igralište u Črncu Biškupečkom, dimenzije 42 x 27,1 m , iskopom i nasipom za izradu tamponskog sloja konstrukcije igrališta, asfaltiranje igrališta novim nosivim i habajućim slojem asfalta u ukupnoj vrijednosti od 394 tisuće kuna (s PDV-om).

Raskrižje Međimurske ulice i Ulice Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu također kreće u uređenje. Temeljem zahtjeva MUP-a i PU varaždinske krenulo se s uređenjem nove, dodatne kolničke trake za desno isključivanje vozila na jugozapadnom kraku raskrižja. Dosad se skretanje vozila udesno na predmetnom kraku raskrižja odvijalo iz desne trake dvotračnog privoza, što je uvelike usporavalo protočnost prometa. Vrijednost radova iznosi 315 tisuća kuna (s PDV-om).

Uza sve navedeno, kreće se i s obilježavanjem pješačkih prijelaza u Varaždinskoj ulici u Kućanu Gornjem. Na zahtjev građana koji su iskazali potrebu putem peticije, uređen je promet obilježavanjem pješačkih prijelaza u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kućanu, i to na dvije lokacije – ispred kućnog broja 73A i kolnog ulaza kućnog broja 118 te između kolnog ulaza kućnog broja 206 nakon kolnog ulaza u skladište trgovine Konzum. Izvršeno je upuštanje visokih rubnika te postavljanje vertikalne signalizacije i iscrtavanje horizontalnih oznaka na kolniku.

Komentari