radovi u punom jeku

Radovi u Općini Trnovec Bartolovečki – uređuje se dom u Zamlaci, asfaltiraju se ceste, a izgradit će se i park

Objavljeno: 09.04.2017. 15:09

Zadnja izmjena: 09.04.2017. 15:09

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Ovih dana je na Društvenom domu u Zamlaci ugrađena izolacija krovišta vrijedna 14 tisuća kuna. Uz već raniju izgradnju energetski učinkovite fasade te zamjene stolarije izolacija krovišta znači daljnju uštedu na energentima.

Osim u Zamlaci projekti se realiziraju i u ostalim mjestima u Općini, tako je u susjednom Šemovcu asfaltiran odvojak Srednje ulice za što je utrošeno 70 tisuća kuna.

– Realizacijom ovog projekta nastavljamo višegodišnja ulaganja u unaprjeđenje prometne infrastrukture u Šemovcu. Prošlih godina uredili smo niz prometnica, a nisu zanemariva ni ulaganja u obnovu niskonaponske mreže. Mještani Šemovca zaslužili su ova ulaganja što je u biti i politika aktualne izvršne vlasti ravnomjernog ulaganja u sva mjesta u Općini – izjavio je načelnik Zvonko Šamec.

Uklanjanjem starog objekta u vlasništvu Općine i skorim uređenjem novog parka, mjesto Bartolovec dobiva novu vizuru. Za rušenje i uklanjanje objekta iz proračuna je utrošeno 110 tisuća kuna dok je približno sličan iznos osiguran i za uređenje parka, čija se izgradnja planira do kraja ove godine.

– U narednom razdoblju dio mjesta Bartolovec, uz državnu cestu D-2, krasit će nova zelena površina, park s klupicama za odmor. Riječ je o dijelu naselja koji vodi prema župnoj crkvi tako da će park mnogima dobro doći da se nakratko odmore i uživaju u novouređenom parku – najavio je Šamec.

Komentari