u obilasku gradilišta

Radovi u punom jeku: Marofu novi Centar za socijalnu skrb

Objavljeno: 21.11.2018. 13:30

Zadnja izmjena: 21.11.2018. 13:31

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, ove je srijede posjetila Novi Marof gdje je obišla gradilište novog Centra za socijalnu skrb te se susrela s gradonačelnikom, HDZ-ovim Sinišom Jenkačem i ravnateljicom Centra Antonijom Maltar.

U Centru za socijalnu skrb trenutno u neadekvatnim uvjetima radi 16 djelatnika, a korisnika je gotovo 5 tisuća, stoga je izgradnja novog prostora potrebna, a zadovoljna viđenim radovima koji trebaju završiti do 1. prosinca, Murganić je podsjetila kako je riječ o investiciji od 8 milijuna kuna.

- U ove dvije godine izdvajaju se sredstva za kupnju, adaptaciju i proširenje kapaciteta centara za socijalnu skrb. Zbog specifičnih uvjeta rada, zaštite privatnosti u radu s građanima trebaju imati adekvatan prostor koji je prilagođen osobama s invaliditetom. U ovakvim centrima može se organizirati obiteljski centar, kako bi na jednom mjestu imali uvjete za rad značajnih institucija - rekla je Murganić.

- Već od 2007. godine postoji potreba za tom zgradom i meni je drago da smo nakon više od 10 godina uspjeli odraditi ovaj projekt - rekao je Jenkač te podsjetio na još jednu stvar:

- Na natječaj Ministarstva za demografiju prijavili smo i naš dječji vrtić i dobili određena sredstva tako da idemo u adaptaciju postojećeg vrtića, a također preko Ministarstva poljoprivrede, odnosno mjere 7.4.1. ruralnog razvoja vrtić će se dograditi, što znači da će ovo područje i ubuduće biti veliko gradilište - kazao je Jenkač.

U društvu ministrice Murganić bila je i Nadica Dreven Budinski, potpredsjednica Županijskog odbora HDZ-a. Izrazila je zadovoljstvo dolaskom ministrice koja će, osim Novog Marofa, obići i Varaždinske Toplice i Vinicu kojima su također odobrena sredstva za uređenje dječjih vrtića.

Komentari