U sklopu Dana cikloturizma koji se ove godine održavaju u Ludbregu održat će se i dvije biciklijade. U sklopu tzv. biciklijade na kvadrat biciklisti mogu birati izmeu dviju ruta, crazy i happy.

Obje biciklijade održat će se 19. rujna. Start tradicionalne 33. Ludbreške biciklijade, odnosno happy rute, bit će u 16 sati na Trgu Svetog Trojstva. Vozit će se poznatom trasom dužine dvanaestak kilometara: Centar svijeta - Globočec - Čukovec - Sveti Petar - Apatija - Slokovec - Sigetec - Selnik - Ludbreg - Centar svijeta.

Po dolasku biciklista na cilj bit će izvlačenja nagrada, a podijelit će se i grah. Jedna od najstarijih ludbreških manifestacija kontinuiranog trajanja, uz moto koji se svih godina nije mijenjao, a to je rekreacija, nastavit će se u samom Centru svijeta uz zabavno-glazbeni program.

Organizatori, Grad Ludbreg, Turistička zajednica grada Ludbrega i Udruga BSV organiziraju i izazovniju trasu dužine 105 kilometara. Cilj crazy rute je obići zadane kontrolne točke zadanom trasom u određenim vremenskim limitima.

Kružna cestovna ruta oko Kalnika zadovoljit će i najizbirljivije cestovne bicikliste željne pravih izazova. Ruta vodi dobrim cestama s niskim intenzitetom prometa što omogućava da se biciklisti fokusiraju na vožnju i brzinu bez previše smetnji i distrakcija. Ruta se iz Centra svijeta u Ludbregu kreće prema Kalniku gdje vas čeka ozbiljni, strmi, ali ne predugi uspon prema planinarskom domu. Nakon planinarskog doma, ruta se kreće valovitim i zabavnim terenom u kojem se izmjenjuju spustevi i „hupseri“ no budite spremni na još jedan uspon kod mjesta Sudovec. Nakon osvajanja i tog izazova, ruta postaje nešto lakša, kreće se sjevernim dijelovima Kalničkog gorja te nakon više od 100 kilometara divne prirode i nezaboravnih pogleda preko dinamičnog brežuljkastog krajolika vraća u Ludbreg.

 

Komentari

11.09.2020. 18:16h Zadnja izmjena: 11.09.2020. 18:17