Raspad sustava u NK Varaždinu: Odlaze i Sušac i Brlečić?

Objavljeno: 09.08.2011. 16:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Varaždinski brod počeo je nezaustavljivo tonuti i upitno je hoće li do kraja mjeseca Varaždin imati nogometnog prvoligaša. Odlazak Šafarića i Aganovića iz NK Varaždina pokrenuo je lančanu reakciju odlazaka iz kluba.Mario Brlečić i Adam Sušac navodno su preko Arbitražne komisije Hrvatskog nogometnog saveza tražili zaštitu svojih prava, odnosno isplatu čak deset zaostalih plaća!

Službenu potvrdu ove informacije nismo mogli dobiti jer u klubu doslovno "nema žive duše". Predsjednik Zlatko Horvat je na godišnjem odmoru, a Stjepan Cvek, jedini iz uprave kojeg se u proteklom razdoblju moglo vidjeti u okolici stadiona u Zagrebačkoj ulici, je prije dva tjedna podnio ostavku.

Jedini koji je pak svakodnevno u klubu i svim se silama trudi kako bi klub održao na površini, trener Samir Toplak, rekao nam je kratko da on i dalje računa na Brlečića i Sušca i da ne zna ništa o njihovom zahtjevu Arbitražnoj komisiji.

Bilo kako bilo, Brlečić i Sušac trebali bi za NK Varaždin odigrati barem još sljedeće prvenstveno kolo u Rijeci, dok se ne završi procedura pri HNS-u, ako su takav zahtjev podnijeli.

>> NK Varaždin: “Bolesnik” iz Zagrebačke 94 na izdisaju

Bez obzira na to jesu li oni takav zahtjev podnijeli ili ne, u situaciji u kakvoj je klub pitanje je samo dana kada će se još neki igrači odlučiti na odlazak. Svi osim novopridošlih Trojaka, Lončara, Gluhaka, Grgeca, Cerovečkog i Sačera naime mogu otići u bilo kojem trenutku i to bez odštete jer im klub duguje više od tri plaće.

Jako blizu odlaska su navodno i dva „Kolumbijca“, članovi U-20 repke koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji, Roberto Punčec i Dejan Glavica. Punčec bi trebao put Nizozemske, u ADO Den Haag, a za Glavicu je navodno "zagrizao" koprivnički Slaven Belupo.

Mogući odlazak je najavio i Samir Toplak kojemu je već "puna kapa svega" i ne želi više kompromitirati svoju karijeru vođenjem kluba koji je bez ikakve perspektive.

Varaždinski brod nezaustavljivo tone i pitanje je hoće li do kraja mjeseca Varaždin nakon 20 godina imati nogometnog prvoligaša. Zadnji hrvatski klub koji je "prezimio" u Europi i uz Dinamo najuspješniji hrvatski klub u europskim natjecanjima mogao bi tako doživjeti neslavan kraj i potpuno propasti!

Komentari