GRAD IVANEC

Raspisan javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Objavljeno: 23.01.2021. 18:08

Zadnja izmjena: 23.01.2021. 18:10

Grad Ivanec raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava građanima za sufinanciranje energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih kuća.

Na dodjelu sredstava mogu računati građani koji energetsku obnovu financiraju sami, bez drugih javnih izvora financiranja i takvima će Grad energetsku obnovu sufinancirati u vrijednosti 5% od ukupnih troškova. Grad će financirati tzv. opravdane troškove projekta energetske učinkovitosti i to do maksimalno opravdanog troška, a to su: toplinska izolacija vanjske ovojnice i zamjena vanjske stolarije; oboje do iznosa od 5.000 kuna.

Sufinancirat će i ugradnju Sunčanog toplinskog sustava i kotlova na pelete iznosom do 1.812,50 kn, ugradnju dizalica topline svotom do 2.437,50 kn, a ugradnju fotonaponskog sustava svotom do 4.562,50 kuna.

Ukoliko pak građanin koristi više mjera za povećanje energetske učinkovitosti obiteljske kuće, Grad će takvim korisnicima dodijeliti sredstva u maksimalnom iznosu do 10.000 kuna.

Rokovi za dostavu zahtjeva počinju teći od 1. veljače 2021. godine, a završavaju objavom obavijesti o zatvaranju javnog poziva. Svi korisnici će s Gradom zaključiti ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, s time da su građani prijavljenu mjere energetske učinkovitosti obvezni realizirati u roku 12 mjeseci od dana potpisivanja ugovora.

 

Komentari