Ratković: Gospodo, ne podcjenjujte kritike i mišljenje građana

Objavljeno: 16.06.2014. 09:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Dvoumio sam se da li da napišem odgovor na Priopćenje Grada Varaždina - "Ne, gospodine Ratkoviću, ne fučka nam se za građane" koje je objavljeno na eVaraždinu 12. lipnja 2014., uz potpis gradonačelnika Gorana Habuša.

>> Grad Varaždin: Ne, gospodine Ratković, ne fućka nam se za građane

Nisam uvjeren da je tekst pisao gospodin Habuš jer on zna čitati i sigurno ne bi pobrkao dva različita napisa. Naime, kolumna "Volim Varaždin" uvijek ima dvije različite teme o Varaždinu i Varaždincima. Tako kolumna od 6. lipnja u prvom tekstu "Fučka im se za kritike građana" govori o nebrizi gradske vlasti i gradonačelnika za stanje na Aquacityju, a u drugom je kritika banaka "Bankomati bez zaštite" koji napis završava rečenicom "U investiciji za bankomat, nadstrešnica bi koštala mizernu svotu novaca". Kako se u Priopćenju povezuju Grad i bankomati potpuno je nerazumljivo.  

A sad o tome da li se gradskim vlastodršcima fučka za kritike.   

Gospodin Habuš postao je gradonačelnik u listopadu 2011. godine, a već sljedeće godine u ljetu kupalište na Aquacityju ostaje bez spasilaca i hitne službe te je trebalo biti zatvoreno. Prvoga studenoga 2012. godine privatni ugostitelji raskidaju ugovor s gradom o održavanju objekata, a 2013. sve propada da bi sada stanje postalo kritično. O tome sam, na poticaj ogorčenih građana, u kolumni "Volim Varaždin" 4. travnja o.g. napisao "Aquacity je sramota za Varaždin", ali se nitko nije osvrnuo, "priopćenjem" se reagira sada na drugi tekst u kojem su spomenuti gradska vlast i - imenom gradonačelnik.

U "Aquacity" je uloženo oko 10 milijuna kuna. Kolika mu je sada vrijednost? Gospodin Habuš kao i njegove brojne službe u tri godine nisu uspjeli riješiti problem ovog vrijednog sportsko-rekreativnog i ugostiteljskog objekta baš kao što gradonačelnik nije ispunio obećanje na početku mandata da će riješiti problem bala. Možda će sve to rješavati ako grad uspije u natječaju za europsku prijestolnicu kulture. Samo će tada morati odgovoriti kulturnoj javnosti na pitanje zbog čega je dao gradonačelnički blagoslov da se u spomeničkoj zaštićenoj povijesnoj jezgri Varaždina, u Habdelićevoj ulici 6. u zgradi, koja se prvi put spominje 1770. godine, ovog ljeta počne graditi hotel s 20 soba. Jeste li čuli za kulturocid?!

Na probleme u "Priopćenju" oko invalidskih parkirališta i gradskih komunalnih firmi neću se osvrtati. Na njih se osvrću svakodnevno građani ali umjesto "fučka im se", spominju ružnije riječi. Gospodo, ne podcjenjujte kritike i mišljenje građana. Volite svoj grad.

Uz srdačan pozdrav!
Boris Ratković

Komentari