Ravnatelj Doma zdravlja Crnković sretan jer je zaposlio Pitnera

Objavljeno: 17.12.2010. 15:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

“Kazneni postupak koji se vodi protiv dr. Zorana Pitnera nema veze sa njegovom stručnošću. Po mojoj procjeni on je najveći stručnjak u području ginekologije u Varaždinskoj županiji i sretan sam jer pacijenticama Doma zdravlja možemo omogućiti vrhunsku zdravstvenu uslugu.”

Rekao nam je to ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Ivan Crnković prekinuvši tako desetodnevnu medijsku šutnju o zapošljavanju dr. Zorana Pitnera.

Crnković ističe kako činjenica o kaznenom postupku u tijeku njemu kao ravnatelju Doma zdravlja nije nikakav argument zašto se Pitner ne bi mogao zaposliti u Domu zdravlja.

- Mislim da bi nam svima bilo bolje kad bi se sustav više bavio zdravstvenom zaštitom žena nego smiješnim optužbama protiv ovih ginekologa – istaknuo je Crnković.

- Cifre koje su u pitanju su smiješne. Po meni, pitanje je koliko su oni prevarili sustav, a koliko je sustav prevario njih. Pa nisu oni citolozi koji bi za jednu pretragu sustav oštetili za 50 tisuća kuna – smatra Crnković

Podsjetimo, protiv Zorana Pitnera na Općinskom sudu u Varaždinu vodi se kazneni postupak zbog zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju “Ordinacija”. Pitner i još šest liječnika ginekologa okrivljeni su da su si zlouporabom položaja i ovlasti pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 56 tisuća kuna. Opću bolnicu Varaždin oštetili su za iznos od 52 tisuće, a HZZO za 20 tisuća kuna.

Crnković je naglasio kako njegovo mišljenje očito dijele i žene iz Varaždinske županije, koje čim su doznale da je Pitner zaposlen u Domu zdravlja, žele preseliti svoje kartone tamo.

- U samo nekoliko dana popunjen je kapacitet od 7 i pol tisuća pacijentica koliko ih maksimalno može primiti ambulanta dr. Pitnera. Prije njegovog dolaska kapacitet nije bio popunjen a sada više nemamo slobodnih mjesta. Telefoni neprekidno zvone jer svi žele k Pitneru i Fari – rekao je Crnković.  Objasnio je kako će i dr. Fara od Nove Godine najvjerojatnije biti zaposlen u Domu zdravlja.

- Ako sud donese presudu da je kriv, najvjerojatnije će mu biti oduzeta licenca što znači da neće više moći raditi u Domu zdravlja – rekao je Crnković odgovarajući na pitanje pitanje što će se dogoditi ako Pitner bude osuđen. Ponovio je i da mu je drago da ima priliku zaposliti stručnjaka kao što je dr. Pitner.

- Ovaj postupak koji se vodi protiv njega je zapravo sreća u nesreći za Dom zdravlja koji inače ne bi imao priliku ponuditi svojim pacijenticama takve vrhunske ginekološke usluge – zaključio je Crnković.

Podsjetimo da se Pitnera tereti i za to da je od prosinca 2006. do srpnja 2010. godine u svojoj privatnoj ginekološkoj ambulanti, a koristeći okolnost da istodobno radi i kao liječnik u Općoj bolnici Varaždin, dogovarao sa svojim pacijenticama termine za porod u bolnici za što je tražio i primao novčane iznose od 500 eura i novac zadržavao za sebe.

Krajem studenog i Pitner i Fara pušteni su iz pritvora jer su ispitani svi svjedoci na čije bi iskaze on mogli utjecati, a kako su zatražili sporazumne raskide radnog odnosa s Općom bolnicom, također više nije bilo ni opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentari