uspješna suradnja

Ravnatelj i učitelji VI. osnovne škole Varaždin uzvratili posjet Osnovnoj školi Vidikovac Pula

Objavljeno: 08.12.2016. 12:38

Ravnatelj i učitelji VI. osnovne škole Varaždin uzvratili su u srijedu posjet, Osnovnoj školi Vidikovac Pula i time nastavili odličnu suradnju tih dviju škola.

Prošlo je nešto više od godine dana od prvog susreta pulskih i varaždinskih učitelja u Varaždinu. Nakon dočeka učiteljima VI. osnovne škole Varaždin učenici su predstavili svoju školu odličnim filmom o školi, aktivnostima koje imaju i projektima u kojima sudjeluju te su predstavili tradicijsko glazbalo sopile. Učitelji OŠ Vidikovac omogućili su varaždinskim kolegama prisustvovanje na nastavi koji su na taj način upoznali rad svojih kolega na drugom kraju Hrvatske.

Nakon odgledanih satova domaćini su prezentirali projekt kojim se bavi cijela škola, a osnovna je tema projekta – maslina. Zanimljivost projekta jest to što su svi učenici na neki način uključeni u projekt na različitim predmetima.

Tako se moglo vidjeti kako učenici drugih razreda beru masline i prate njihovu preradu u maslinovo ulje, učenici viših razreda osmišljavaju recepte u kojima je maslina glavna namirnica, izrađuju kutijice u kojima se čuva čaj od maslinovog lišća, izrađuju glinene predmete s motivom maline. 

 

Komentari