OPĆA BOLNICA VARAŽDIN

Ravnatelj Kudelić: "Zapošljavamo medicinske sestre, a uskoro i njegovatelje"

Objavljeno: 30.10.2020. 18:10

Zadnja izmjena: 22.01.2021. 08:44

Opća bolnica Varaždin traži medicinske sestre/prvostupnice sestrinstva - nastavlja se trend sve većeg broja hospitaliziranih pacijenata i sve manjeg broja dostupnih djelatnika za rad.

- Trenutno su u bolnici 74 pacijenta hospitalizirana zbog Covid-19 bolesti, s teškom kliničkom slikom, od kojih je šestero u Jedinici intenzivnog liječenja, a ostali su na kisiku, s time da smo pet pacijenata premjestili na našu drugu lokaciju  za liječenje COVID-19 pacijenata, u Klenovnik, ističe ravnatelj bolnice dr. Nenad Kudelić.

Zbog nedostatka medicinskog kadra, OBV se obratila Ministarstvu zdravstva sa zahtjevom za mobilizacijom  specijalizanata varaždinske bolnice koji su   na specijalističkom usavršavanju u klinikama u Zagrebu i medicinskih sestara.

Naime, na današnji dan u OB Varaždin 122 djelatnika "izbačeno je iz stroja", 62 pozitivna  na koronavirus i 60  u samoizolaciji, a oko polovice tog broja su medicinske sestre.

- Sukladno preporukama Ministarstva zdravstva o mogućnostima provođenja postupka zapošljavanja bez natječaja na period od 60 dana i to zapošljavanje medicinskih sestara i njegovatelja, Opća bolnica Varaždin poziva sve nezaposlene  srednje medicinske sestre i prvostupnice da se jave na e-mail [email protected] (mob:0992330417) ili [email protected], dodao je revnatelj Kudelić

Ravnatelj je dodao da je Bolnica danas putem Upravnog vijeća osigurala preduvjete za zapošljavanje njegovatelja, te da će uskoro objaviti poziv za rad u bolnici na mjestima njegovatelja.

Uz to, OB Varaždin se za pomoć obratila i Sveučilištu Sjever u Varaždinu.        - Kako bismo prebrodili manjak kadra, a za očekivati je da će ovakva situacija potrajati jer je infekcija virusom sve raširenija i sve prisutnija, obratili smo se i Sveučilištu Sjever koje educira medicinske sestre i fizioterapeute. Naime Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je visokim učilištima na prijedlog Ministarstva zdravstva dopis o mogućnostima uključivanja učenika/učenica zadnje školske godine srednjih strukovnih škola za izobrazbu medicinskih sestara opće njege i studenata zadnje godine sveučilišnog stručnog preddiplomskog studija sestrinstva za pomoć u sustavu zdravstvene zaštite tijekom pandemije COVID-19. Ovim putem pozivam sve studente da se pridruže radu svojim budućim kolegama u bolnici, poručio je ravnatelj Kudelić.

Komentari