tema sjednice općinskog vijeća

Realizacija projekta Gospodarske zone općine Vidovec: "Teško je prognozirati kad će se krenuti s gradnjom"

Objavljeno: 20.07.2016. 20:01

Zadnja izmjena: 20.07.2016. 20:08

Realizacija projekta Gospodarske zone općine Vidovec kod bivše "barutane", u kojoj je planirana izgradnja hladnjača, pakirnica, skladišta i veletržnice poljoprivrednih proizvoda, bila je jedna od tema na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeće općine Vidovec održane u ponedjeljak.

Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić izvijestio je vijećnike o sastanku u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) i tijeku rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Naime, Grad Varaždin nedavno je svoje pravo građenja na toj lokaciji prenio na Općinu Vidovec. Raskinut je i Ugovor o osnivanju prava građenja iz 2011. godine, sklopljen između Grada Varaždina i Općine Vidovec kao osnivatelja prava građenja i Poljoprivredne zadruge "Varaždinsko povrće" kao nositelja prava građenja, a sve ugovorne obveze prema PZ "Varaždinsko povrće" prenesene su na Općinu Vidovec.

- Općina Vidovec i Grad Varaždin su 2008. godine dobili pravo građenja na 20 godina na području bivše "barutane", no budući da Grad Varaždin tu nije imao interesa, nije se moglo pokrenuti opremanje i izgradnja Gospodarske zone. Nakon što se Grad odrekao prava građenja i prenio ga Općinu Vidovec, a uzimajući u obzir da je s PZ "Varaždinsko povrće" već ranije sklopljen ugovor, predloženo je da se donese odluka da se s PZ "Varaždinsko povrće" ostane u postojećem ugovornom odnosu. Za zadrugu se tako ništa ne mijenja, kako bi mogla nastaviti sa svojim aktivnostima i prijavama na različite fondove - pojasnila je zamjenica načelnika Dubravka Rog, a što se tiče mogućeg početka radova, kazala je da je to teško prognozirati.

 

 

 

Komentari