grad ivanec

Izglasan rebalans proračuna Grada Ivanca vrijedan 71,6 milijuna kuna

Objavljeno: 18.07.2022. 10:11

Zadnja izmjena: 18.07.2022. 10:48

Glavna teme sjednice Gradskog vijeća Ivanec bile su treće izmjene i dopune Proračuna Grada za 2022. godinu te projekcije za 2023. i 2024. godinu, a koje su jednoglasno usvojene.

Usvojenim rebalansom proračuna budžet je povećan za 1,6 milijuna te sada iznosi 71,6 milijuna kuna. Mihael Slunjski rekao je da će ga SDP podržati jer su predložene izmjene tehničke naravi, a projekti ostaju. Također, pozitivnim je ocijenio ulaganje u odbojkaško igralište. Nikola Sedlar (HNS) je poručio da će predložene izmjene proračuna podržati, a posebno je pohvalio veća izdvajanja za sport. Vijećnik Ljudvek Cikač iz HDZ-a je podržao i ulaganje u turističko-informativni centar. Ispred Kluba vijećnika HDZ-a, HNS-a i HSU-a, Elvis Gotal je podržao ulaganja u sport i turizam (NK Ivančica, sportski centar), a predložio je veća ulaganja u kulturu (turističko-infomrativni centar). Ipak, izrazio je skepsu na česte rebalanse. 

Gradonačelnik Milorad Batinić kazao je kako je proračun dinamičan dokument, nemoguće je predvidjeti sve prihode, kao i realizaciju svih projekata jer se dobar dio projekta prijavljuje na javne pozive.

- Ekonomski poremećaji zahvatili su cijeli svijet, cijene su porasle, a sve to utječe i na naš proračun. Kreće ulaganje u skate park, opremanje prostorija NK Ivančice, a tu je i 180.000 kuna za odbojkaško igralište, inicijativa je pokrenuta još 2017. godine. Sada je sve dogovoreno i kreće se s realizacijom, rebalansom su osigurana i sredstva za turističko-informativni centar u Muzeju planinarstva - rekao je Batinić.

Komentari