čuvajmo naše

Recitalom „Ivanščica diše za cieli sviet“ pjesnici poručili...

Objavljeno: 01.05.2017. 16:20

Zadnja izmjena: 01.05.2017. 16:25

U subotu je održan 23. pjesničko-ekološki recital pod nazivom "Ivanščica diše za cieli sviet" povodom Dana planeta Zemlje čime su pjesnici željeli poslati jasan apel građanima o potrebi očuvanja prirodnih ljepota i izvora vode na Ivančici.

Recital se već tradicionalno odvijao na tri lokacije, a sudjelovalo je oko trideset pjesnika i štovatelja pjesničko-ekološkog recitala iz Ivanca, Koprivnice, Varaždina i Zagreba. Recital je započeo pored ruševina Staroga grada Ivanca, a nazočne je pozdravio predsjednik Varaždinskog književnog društva Tugomir Orak, te je pročitao proglas i pjesmu "Ivanščica diše za cieli sviet", koju je uglazbio profesor Ivan Mežnarić.

Recitalima se željela istaknuti važnost i poslati poruka očuvanja vode bez koje čovjek ne može opstati, apelirati na ekološku svijest i savjest građana te naglasiti potrebu očuvanja ugroženih prirodnih ljepota. Za sam kraj pjesnici su otpjevali himnu Ivančici, simbolično zasadili drvo čime su dali svoj doprinos i odali počast ovoj ljepoti našega kraja.

 

Komentari