za zainteresirane

Regionalna energetska agencija Sjever ponovno otvara svoja vrata

Objavljeno: 26.05.2020. 09:16

Zadnja izmjena: 26.05.2020. 09:16

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će krajem lipnja objaviti Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća.

Ured Regionalne energetske agencije Sjever u Varaždinu u kojem svi građani zainteresirani za prijavu na Javni poziv Fonda mogu dobiti besplatnu tehničku podršku, ponovno se otvara u utorak, 2. lipnja 2020. godine u 9:00 sati. Radno vrijeme ureda bit će svaki utorak i četvrtak od 9-12 sati i od 15-17 sati (uz iznimku 18. i 25.6. kada ured neće raditi). Raspored radnog vremena bit će objavljen i na službenoj Facebook stranici REA Sjever.

Javni poziv za energetsku obnovu odnosit će se na sve obiteljske kuće, neovisno o godini izgradnje, a osnovni uvjet je da se radi o legalno izgrađenim objektima. Prema posljednjim informacijama, bit će omogućeno i sufinanciranje obnove krova, bez obzira radi li se o grijanom ili negrijanom prostoru ispod krova te će se sufinancirati izvođenje svih radova osim zamjene elemenata nosive krovne konstrukcije što podrazumijeva sufinanciranje sve potrebne opreme i radova vezanih uz povećanje toplinske zaštite, uključujući primjerice hidroizolaciju i toplinsku izolaciju, letve i kontraletve te pokrov krova. 

Prijave na Javni poziv trajat će dva mjeseca od objave poziva kako bi građani imali dovoljno vremena za prikupljanje i pripremu potrebne dokumentacije. Konačno slanje prijava planirano je početkom rujna, no točan datum bit će objavljen naknadno.

Više informacija pogledajte OVDJE.

 

Komentari