Potpisan ugovor s izvođačem

REKONSTRUKCIJA OŠ Veliki Bukovec dobiva nove učionice, školsku kuhinju i dvodijelnu dvoranu

Nakon energetske obnove, Osnovna škola Veliki Bukovec ove godine kreće u rekonstrukciju, čime će učenicima biti omogućeno pohađanje nastave u jednoj smjeni, a na raspolaganju će imati i novu dvodijelnu dvoranu.
Objavljeno: 24.10.2019. 10:39

Zadnja izmjena: 24.10.2019. 10:40

Nakon energetske obnove, Osnovna škola Veliki Bukovec ove godine kreće u rekonstrukciju, čime će učenicima biti omogućeno pohađanje nastave u jednoj smjeni, a na raspolaganju će imati i novu dvodijelnu dvoranu.

Tako je danas župan Radimir Čačić sa načelnicima općine Mali i Veliki Bukovec potpisao sporazum o sufinanciraju rekonstrukcije zgrade OŠ Veliki Bukovec, dok je ravnateljica Željka Marković-Bilić potpisala ugovor sa izvođačem radova. Vrijednost projekta je 13 milijuna kuna.

- Sagradit će se osam novih učionica, napraviti će se i nova škola kuhinja i ulaz, a nekadašnja ogromna školska dvorana pretvorit će se u novu dvodijelnu školsku dvoranu koja će biti primjerena za takvu školu. Županija daje 9,5 milijuna kuna iz proračuna ove, sljedeće i 2021. godine. Radovi bi trebali završiti do travnja 2021. godine - rekao je župan Čačić.

Načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić zahvalio je županu Čačiću na suradnji - Ovo je veliki zahvat i to je puno za jednu općinu koja proračun ima oko 2,5 milijuna kuna. No, mislim da je to za budućnost ovakvih ruralnih sredina itekako nužno - rekao je načelnik Vrbanić.

Načelnik Malog Bukovca Darko Marković istaknuo je kako ova rekonstrukcija puno znači i za djecu i za roditelje -  Posebno se zahvaljujem županu Čačiću što će naša djeca nakon 25 godina imati jednu prekrasnu dvoranu, jednosmjensku dvoranu i produženi boravak - rekao je načelnik Marković.

Komentari