NOVI MAROF

Uređuju se sportska igrališta u Novom Marofu, pomaže Ministarstvo turizma i sporta

Objavljeno: 27.04.2021. 12:43

Zadnja izmjena: 27.04.2021. 12:43

Gradu Novom Marofu Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je sredstva za rekonstrukciju vanjskih sportskih igrališta u iznosu od 153.647,37 kuna.

Projektom će se rekonstruirati vanjska sportska igrališta za mali nogomet, rukomet košarku i odbojku, unutar Sportskog parka "Novi Marof" u naselju Novi Marof, multifunkcionalno asfaltirano igralište s polimernom podlogom za košarku, rukomet odnosno mali nogomet, odbojku i tri sprint staze. Proširit će se postojeće asfaltirano vanjsko igralište prema sjeveru za 3 m te će nova vanjska igrališta imati ukupnu površinu 1 586 m2. Postavit će se i nova zaštitna mreža i novi koševi te će igralište biti označeno obavijesnim pločama - info pločom i pločom upozorenja.

- I ovaj projekt je nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu kako bismo osigurali primjerene uvjete za sportske aktivnosti naših građana, a želja nam je prije svega na sportska igrališta privući mlade. Uz ovo sportsko igralište već je uređen street workout park. Time je nastavljeno i uređenje centra Novog Marofa, našeg budućeg velikog sportskog parka - rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Cilj ovog projekta je ispravak nedostataka na postojećim sportskim terenima - vanjskim sportskim igralištima, a koji utječu na kvalitetu bavljenja sportom s obzirom na tehničke uvjete i druge propise koje sportske građevine trebaju zadovoljavati kako bi bile odgovarajuće za nesmetano i sigurno obavljanje sportske aktivnosti svim korisnicima.

 

Komentari