obilazak škole

Rekonstrukcijom dijela Osnovne škole u Belici dobivene nove učionice i školski prostori

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.03.2021. 12:23

Zadnja izmjena: 22.03.2021. 12:25

Osnovnu školu Belica pohađaju učenici naselja Gardinovec i Belica te je jedna od većine škola u Međimurju u kojoj se nastava odvija u jednoj smjeni.

Učenicima je omogućen i produženi boravak koji se sada provodi u dvije skupine, a od jeseni će se oformiti još jedna grupa produženog boravka. U rekonstruiranom dijelu smještena je učionica informatike, dodatne učionice za razrednu nastavu, kabineti za strane jezike, kabinet za slobodne aktivnosti, prostorija za primanje roditelja kao i kabineti za učitelje, a sve ukupno se proteže na više od 250 m² prostora. 

Financiranje rekonstrukcije škole omogućeno je iz proračuna Međimurske županije te općine Belica. - Da bismo kao društvo bili još uspješniji moramo prepoznati važnost ulaganja u obrazovanje, ulagati u svaki školski objekt, poticati naše učenike i pomoći njihovim roditeljima u pokrivanju troškova koji nisu mali. To činimo s ponosom, u mnogo čemu smo jedini u Hrvatskoj, no ulaganje u obrazovanje je u našem Međimurju prepoznato kao najvrjednija investicija jer svaka uložena kuna u obrazovanje u budućnosti se višestruko vrati - rekao je župan Matija Posavec.

Komentari