dani grada

Rekordnih 55 ekipa na Ivanečkom kotliću ove subote, evo detalja

Objavljeno: 20.06.2024. 18:27

Zadnja izmjena: 20.06.2024. 18:28

U tijeku su posljednje pripreme za manifestaciju u sklopu Dana grada Ivanca – Ivanečki kotlić, natjecanje ekipa u kuhanju gulaša u kotliću.

Odaziv je rekordan, sudjeluje čak 55 ekipa. Uz ekipu Ivančice Ivanec, gulaš će kuhati i ekipa stranih radnika iz Sri Lanke pa će to biti i prilika da se kuša i njihov gulaš s egzotičnim mirodijama (bit će spravljen od svinjetine). Ove godine, izvan natjecateljske konkurencije, na Kotliću sudjeluje i ekipa gradske uprave Ivanec pod nazivom „Grad za građane“, koja će kuhati 130 litara graha s junetinom. Sve potrebno za kuhanje i kompletnu opremu osigurava tvrtka ISF Tome Fištreka.

- Mesnice Vugrinec za Kotlić poklanjaju oko 150 kg mesa (3 kg po ekipi) te po kilogram masti i svinjske nožice za sve ekipe, dok dio osigurava Grad Ivanec. Minimalni dobrovoljni prilog za gulaš, sarme i grah je 2 eura - dodaju iz Grada Ivanca. 

Pripremljene su i nagrade za najbolje ekipe (pobjedničke kotliće te poklon torbe s brendiranim suvenirima Ivanca – Planinarskog grada). Za glazbeni dio programa pobrinut će se Faringaši iz Prigorca. Kuhanje počinje oko 9 sati, a planirano je da se rezultati natjecanja proglase oko 12.30 sati. Gulaše će i ove godine ocijeniti kuharski žiri u sastavu Ljiljana Sedlanić, šefica kuhinje Hotela Trakošćan, Josip Kelemen, šef kuhinje KTC-a Ivanec i Branka Sambolek, kuhar-majstor Restorana BVB Ivanec.

Komentari