kiparska kolonija

Renomirani kipari naivne umjetnosti u Martijancu izradili kipove vinogradarskih svetaca

Objavljeno: 06.07.2022. 12:35

Zadnja izmjena: 06.07.2022. 12:37

U subotu je Udruga ''Sveti Martin'' Martijanec, u suradnji sa Župom Svetog Martina biskupa, pod pokroviteljstvom Općine Martijanec, organizirala kiparsku koloniju. Renomirani kipari naivne umjetnosti izradili su kipove vinogradarskih svetaca.

Na ovoj koloniji izrađena su tri drvena kipa: svetog Jurja, svetog Mihaela i svetog Bartola. Skulpture ovih svetaca na koloniji su izradili kipari Dražen Kuharović i Zvonimir Dangubić, koji u svom kiparskom radu rabe različite tehnike obrade drva. Kuharović svoje skulpture izrađuje u cijelosti motornom pilom, dok Dangubić koristi kiparsko dlijeto, pa je i to jedna od zanimljivosti ove likovne kolonije. Kipovi svetaca će do kraja ove godine biti postavljeni na lokacijama u našoj općini, a u međuvremenu će za njih biti uređena postolja i nadstrešnice, kako bi ih što bolje očuvali.

Skulpture svetaca koji su izrađeni na kiparskoj koloniji među prvima su razgledali članovi Udruge umirovljenika iz Martijanca, koji su toga dana u Martijancu organizirali sportske igre.

Komentari