prijava na natječaj

Revitalizacija viničkog parka Arboretum Opeka bila je tema jučerašnjeg sastanka u Ministarstvu kulture

Objavljeno: 10.01.2017. 11:39

Zadnja izmjena: 10.01.2017. 11:39

Foto: Općina Vinica

Jučer je u Ministarstvu kulture  održan  treći radni sastanak na temu revitalizacije parka Arboretum Opeka u Vinica, a koji se po prvi put održao u proširenom sastavu na inicijativu saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, te na poziv pomoćnika ministra kulture Davora Trupkovića, stoji u priopćenju Općine Vinica.

Sastanku su prisustvovali svi koji imaju ključnu ulogu pripreme dokumentacije i rješavanja imovinsko pravnih pitanja  kako bi Općina mogla projekt revitalizacije Arboretuma Opeka prijaviti na natječaj „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“ koji se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“,   Prioritet 6c2 „Očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj prirodne i kulturne baštine“, a otvoren je do 5. ožujka ove godine.

Osim dogovorenih i preuzetih zadataka sastanak je bio izuzetno konstruktivan, međutim sastanku nije  prisustvovao nitko  iz Varaždinske županije iako  je poziv županu bio upućen na vrijeme kao i svima ostalima, stoji u priopćenju.

Također, u priopćenju se ističe kako je uređenje i namjena Arbortuma Opeka bila jedna od okosnica županovog političkog programa, naravno da je bilo više upita o razlozima izostanka župana  ili njegovih zamjenika upućenih od strane prisutnih načelniku Kostanjevcu.

 - Očito je da županu nije stalo do najvećeg i najznačajnijeg projekata na razini nacionalnog interesa  te  revitalizacija Arboretuma Opeka izgleda nije više jedan od prioriteta, izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac i pritom najavio četvrti radni sastanak koji bi se uskoro trebao održati u Općini Vinica, a u sklopu kojeg će se obići lokalitet Arboretum Opeka koji se prostire na površini od ukupno  64 hektara.

Komentari