Riječki Zamet u Vidovcu ipak uspješniji od oslabljenog Vidovec Biosa

Objavljeno: 02.12.2012. 16:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / Varaždinski tjednik

Vidovec  Bios doživio je u subotu navečer neugodno iznenađenje na domaćem parketu, gdje je u punoj vidovečkoj dvorani, poražen od riječkog Zameta, a u susretu je presudan bio prvi dio utakmice, gdje su gosti stigli do prednosti...

Dvorana u Vidovcu ponovno je bila puna do posljednjeg mjesta, a šef struke u Vidovcu, Alan Belko imao je glavobolje sa ekipom. Najveća je svakako bila zbog neigranja Jurice Vidačeka, ponajboljeg igrača ove sezone, srednjeg vanjskog. A onda i dodatno, Peček još uvijek nije do kraja zaliječen, a na jednom od posljednjih treninga,vrataru Tomislavu Balentu pukla je kost u šaci i zaradio je gips. Susret je tako započeo Alen Grd, i branio cijelu utakmicu.

No u prvoj fazi utakmice Grd uglavom mora po loptu u mrežu, nakon što domaći rukometaši nisu realizirali prvih nekoliko napada, Riječani su poveli 0:3. U 10. minuti rezultat je već 3:8, nakon čega slijedi pokušaj dostizanja rezultata.

Uspjeli su vidovečki rukometaši, u desetak minuta okrenuti susret, rezultat je 10:10, potom i 11:11, ali Zamet ponovno bježi te se na odmor odlazi rezultatom 13:16. Šunjić i Kružić s vanjskih pozicija stvarali su najviše problema obrani Vidovec Biosa.

Na drugoj strani, momčad Alana Belka nije djelovala dobro u subotnjem susretu. Posebice u napadu, gdje je nedostajalo brzine u protoku lopte i konkretnosti. Izostanak Vidačeka očito je bio preveliki hendikep iako se Svetecu i kapetanu Melnjaku ne može zamjeriti veliki trud.

I u nastavku, gledamo pokušaje vidovečkih rukometaša, da dostignu Zamet, no do kraja susreta ipak nisu uspjeli poravnati.

Predkraj susreta, šest minuta prije kraja, Vincek smanjuje na 24:26, i učinilo se da bi rukometaši Biosa mogli preokrenuti susret u svoju korist, no u ključnim trenucima nisu bili pravi, iskusnija ekipa Zameta, do kraja utakmice, prednost s dva pogotka još povećava za konačnih 24:28.

 

Vidovec – Zamet 24:28 (13:16)

Vidovec Bios – Grd (12+0 obrana), Dobovičnik, Peček, A. Melnjak 3, Jeftić 1, Svetec 1, Vincek 3, M. Melnjak 1, Sršen 6(3), Vidaček, Črnila, Lovrenčić 1, Turković 4, Mišković 2, Herman, Marčec. Trener: Alan Belko.

Zamet – Đurica (8+0). Vučko 2, Hrvatin 2, Mrakovčić 2, Černika 1, Uzelac 3, Lončarić 2, Kružić 6, Slavić (8+0), Kov ačević, Montantari 2, Golik 4, Šunjić 4, Vučetić 1. Trener: Irfan Smailagić.

Komentari